Slobodnim stilom

Povodom Dana hrvatske knjige i 150. obljetnice zagrebačkog Filozofskog fakulteta u našem ćemo ženskom kružoku, koji ćete ovog puta premijerno moći pratiti i uživo, ugostiti Olju Savičević Ivančević, autoricu proze i poezije, književnih kolumni i dramskih tekstova za djecu i mlade.

Na njezin se opus često referiramo, a o popularnosti i kvaliteti opusa ove autorice govori podatak da su joj djela prevedena na trinaest svjetskih jezika. S autoricom ćemo se družiti u ugodnoj atmosferi i raspravljati o temama koje se provlače kroz njezin opus, ali i naše epizode poput ženskog identiteta, djevojaštva, bunta, majčinstva, tjelesnosti, kritike patrijarhalne kulture, ali i poigravanja žanrovima, njihovoj dekonstrukciji i toplini pripovijedanja koje nas uljuljkava u Oljin književni svijet.

S obzirom na to da je pripovijedanje u temeljima našeg identiteta, a priče se prenose generacijama, nemojte propustiti biti dio ove priče. Pridružite se našem književnom kružoku i zajedno s nama i Oljom Savičević Ivančević slobodnim stilom razgovarajte o književnosti i drugim povezanim temama, lipo se smijite i sudjelujte u razgovoru ugodnom naroda kroatističkog u utorak 23. travanja u 19.00 u dvorani D4.